Tel.: +32 (0)3 231 10 98

e-mail: info@vinoherck.com

HOMEPAGE
PROMOTIES
NIEUWS
WIJNEN
WIE IS VINOHERCK?
FOTOREPORTAGE
CONTACT
LINKS
SITEMAP


WIJNEN & STERKE DRANKEN - DETAILFICHE

<< TERUG

Château QUEYREAU de HAUT


Land:Frankrijk
Regio:Bordeaux
Appellatie:Fronsac
Jaar:2009
Kleur:Rood
Inhoud:75 cl
Druiven:100 % Merlot
Houtrijping:12
Alcoholvolume:14 %
Temperatuur:16-18°C
Aan te raden bij:rood gegrild en geroosterd vlees
Omschrijving:Fronsac is vandaag een minder gekende appellatie op de linkeroever van de Dordogne die daarom echter niet minder goede wijnen produceert. In de 18de en 19de eeuw stonden haar wijnen zelfs hoger aangeschreven dan de naburige Pomerols en St. Emilions. Vandaag worden hier nog steeds uitmuntende wijnen geproduceerd die zonder probleem de concurrentie met hun grote buren kunnen aangaan en dit voor een fractie van de prijs.
Sinds 1909 is de familie Travers hier actief in de wijnbouw. Vandaag combineren zij bijgestaan door het team van oenologen van Michel Rolland op een harmonieuze wijze traditie met moderne wijnbouwtechnieken.
De complexe ondergrond van klei en kalksteen vormt hier een uitermate geschikte terroir voor de merlot. De vinificatie gebeurt op traditionele wijze en de wijnen rijpen minimaal 18 maand alvorens ze gebotteld worden.
Deze wijn heeft een mooie diep rode kleur met in de neus een subtiele geur van zoete tannines gemengd met heerlijke aroma’s van rood fruit. In de mond is Château Queyreau de Haut rond en krijgt hij zijn volle dimensie. De wijn behoudt de aroma’s van rijpe druiven met een kruidige toets die leiden naar een goed gestructureerde finale.

Deze wijn/sterke drank in pdf-bestand:
Data provided by Vinoherck
Webdesign & CMS by webatvantage