Tel.: +32 (0)3 231 10 98

e-mail: info@vinoherck.com

HOMEPAGE
PROMOTIES
NIEUWS
WIJNEN
WIE IS VINOHERCK?
FOTOREPORTAGE
CONTACT
LINKS
SITEMAPWIE IS VINOHERCK?


De firma Vinoherck NV werd opgericht in september 1944, maar haar wortels dateren al van 1909, toen de familie Van Herck een gaarkeuken uitbaatte in de Haven van Antwerpen. Het concept van de gaarkeuken ontstond in de haven om de dokwerkers een schuilplaats te geven in geval van noodweer, vrieskou, wind en regen.
In de gaarkeukens konden ze tevens een drankje en een stevige maaltijd nuttigen. Vanuit de gaarkeuken "In 't Verbrand Stapelhuis" (genoemd naar een grote havenbrand in die tijd) begon stichter Edmond Van Herck wijnen op vat in te voeren. Deze handel begon zeer bescheiden maar nam snel uitbreiding. In 1944 fusioneerde Edmond Van Herck zijn activiteiten met deze van mede-stichter Armand Van Den Bergh, die een distillerie uitbaatte. Samen kochten ze een gebouw aan in het centrum van Antwerpen en vestigden zij de firma Vinoherck NV daarin. Begin 2014 nam Vinoherck zijn intrek in de door haar gerenoveerde magazijnen en kantoren van de teloorgegane Wijnnatie.

In september 2014 mocht de firma 70 kaarsjes uitblazen. In de loop der jaren ontwikkelde het bedrijf zich tot een veelzijdige speler op de Belgische en internationale markt met uitgebreide mogelijkheden.

Vinoherck als invoerder


Alle producten die Vinoherck aan zijn klanten aanbiedt, komen rechtstreeks vanuit de producerende landen, zonder uitzondering. In 1953 was Vinoherck de allereerste Belgische wijninvoerder die grote hoeveelheden wijn verscheepte in vrac met speciale wijntankschepen. De firma groeide bestendig. Gaandeweg werden de magazijnen in de stad te klein voor opslag, rijping, wijnverzorging en botteling. In 1972 werden de gebouwen van een andere wijnfirma overgenomen en werd Eurovino NV daarin ondergebracht. Op deze manier kon Vinoherck voortaan over een unieke inplanting in de haven van Antwerpen beschikken. De bestaande magazijnen en opslagcapaciteit in de haven werden in de daaropvolgende jaren fors uitgebreid. Vandaag bedraagt de bebouwde oppervlakte in de haven circa 6.000 m².

Vinoherck voert zowel wijnen in bulk, als wijnen in mise d'origine in. Voor deze laatsten is de firma dikwijls ook de enige invoerder in België. Voor wijnen in bulk beschikt Vinoherck in de Antwerpse haven over een opslagcapaciteit van circa 3.500.000 liter in inox tanks met een individuele capaciteit variërend van 2.500 tot 100.000 liter. De invoer gebeurt pas na een strenge selectie en volgens een strikte aankooppolitiek. Ook in elk later stadium wordt de kwaliteit nauwgezet gecontroleerd en opgevolgd door onze professionelen. Vinoherck trok hiervoor o.m. een keldermeester aan uit Villefranche-sur-Saône en een caviste uit Bordeaux als voltijdse medewerkers. Naast de wijnen in bulk, houdt Vinoherck in zijn magazijnen een constante voorraad aan van zo'n 500.000 flessen.

Vinoherck als verdeler / leverancier


De ingevoerde wijnen en sterke dranken worden door Vinoherck in de eerste plaats verdeeld aan de traditionele wijnhandelaars op de Belgische markt. Dankzij het aankopen en invoeren van grote hoeveelheden, kan het cliënteel van Vinoherck genieten van de allerbeste prijs/kwaliteit verhouding. Ook het feit dat Vinoherck opslag, behandeling, botteling en douaneagentuur in eigen beheer houdt, heeft een gunstige invloed op de prijzen. Bovendien waakt Vinoherck over een strikte scheiding tussen de producten geleverd aan de traditionele sector en de producten geleverd aan de grootdistributie. De wijnen op fles, in Bag-In-Box of in bulk zijn vlot leverbaar uit de beschikbare voorraad. Ook voor de export geniet Vinoherck van zijn unieke ligging in één van de grootste havens ter wereld, pal in het centrum van Europa en de Europese gastronomie. Ideaal voor de invoer van over zee, ideaal voor de uitvoer naar andere landen.

Vinoherck als bottelaar


Vinoherck beschikt in de Haven van Antwerpen over een automatische bottelinstallatie die zowel voor de eigen producten gebruikt wordt, als voor de producten van derden, voor wie Vinoherck in onderaanneming werkt. Er wordt afgevuld in flessen, inox vaten en in Bag-In-Box. Vinoherck heeft uiteraard zijn eigen merken, maar indien gewenst kan er vanaf bepaalde hoeveelheden ook met het label van de klant gewerkt worden.


Vinoherck als opslagspecialist


Vinoherck biedt ook een opslagservice aan voor wijnen in bulk. Aan een voordelige prijs worden wijnen in bulk voor derden bewaard in de beste omstandigheden. De magazijnen zijn voorzien van klimaatregeling. De wijnen in bulk worden opgeslagen in inox tanks onder stikstof, zodat ze nooit in aanraking komen met de lucht. Via een computersysteem worden alle manipulaties aan de wijnen geregistreerd en wordt de kwaliteit voortdurend gecontroleerd.Vinoherck als douane-agent


De administratieve formaliteiten en de contacten met de douanes en accijnzen worden door Vinoherck in eigen beheer verzorgd en gecoördineerd. Vinoherck beschikt over twee belastingentrepots. De goederen die zich daarin bevinden zijn vrij van accijns totdat ze het entrepot verlaten. Vinoherck kan echter leveren zonder accijns, op voorwaarde dat ook de klant een belastingentrepot heeft en de producten vergezeld worden van de nodige documenten waar wij zelf voor zorgen.

Vinoherck als fabrikant


Vinoherck is ook uitgerust voor de productie van aperitiefwijnen en sterke dranken in grote hoeveelheden en heeft ook enkele eigen merken in omloop. Daarnaast doen derden ook beroep op Vinoherck voor de fabricatie van hun aperitieven of sterke dranken onder eigen label.


Data provided by Vinoherck
Webdesign & CMS by webatvantage